Nedrivning af boliger i Sundparken

Her har du, fra Enhedslistens byrådsmedlem i Horsens Kommune, en aktuel kommentar til sagen…

Vi giver ordet til Lisbeth Torfing;

Vi ønsker ikke at rive ned i Sundparken

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi i Enhedslisten er stærkt imod nedrivning af almene boliger. Også i Horsens.

Sagen om Sundparkens fremtid er meget alvorlig. Derfor blev jeg også ekstremt skuffet over Horsens Folkeblads dækning. Journalisterne har åbenbart ikke sat sig ind i regeringens såkaldte ghettoudspil. Derfor har de fuldstændigt misforstået sammenhængen. Forslaget om at ommærke eller i yderste konsekvens nedrive boliger skyldes nemlig ikke, at man gerne vil have Sundparken af ghettolisten. Det skyldes, at regeringen tvinger kommunen til det, fordi Sundparken allerede er på ghettolisten. Det er vi lodret imod i Enhedslisten. Men det er desværre en beslutning, der er taget ud af kommunens hænder.

Faktisk synes jeg, at hele ideen om ghettoer er forfærdelig. Ghettolisten er ikke nogen sandhed. Den er udtryk for, at nogle politikere har fundet på nogle tilfældige tal, som så skal fortælle, hvornår noget er en ghetto. Men i virkeligheden er ghettolisten en kamp mod hele tanken bag almene boligbyggerier. For tanken med almene boliger er jo netop, at de skal være almene, altså at alle skal kunne bo der. Når det så faktisk er alle, der bor der, også mennesker der fx ikke har råd til at bo andre steder, fordi de er arbejdsløse, ja så synes nogle politikere, at det er et problem. Og det skal vi kæmpe imod, alt hvad vi kan. For det er en nedbrydning af tanken om fællesskab.

Jeg har været med i task forcen. Men task forcens anbefalinger er flertallets anbefalinger. Jeg er ikke enig i alle punkterne, og det fremgår desværre ikke. Det er også vigtigt at bide mærke i, at det ikke er en samlet aftale, og at de fleste af forslagene ikke er vedtaget endnu.

Hvorfor har jeg så været med?
Det har jeg især, fordi task forcen også er kommet med nogle anbefalinger på beskæftigelsesområdet. Anbefalinger, som er gode, og som slet ikke er del af regeringens udspil, men som vi i Horsens vil bruge alligevel. Fordi vi ikke ønsker at rive ned eller straffe beboerne i de almene boliger, men i stedet vil gøre noget for de mennesker, der har brug for en hjælpende hånd.

https://hsfo.dk/horsens/Boliger-skal-rives-ned-og-daginstitution-lukke-hvis-Sundparken-skal-af-ghettolisten/artikel/186847